Error at launching game

Questions about Wine on macOS.
Locked
Rozay
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sun Jul 15, 2012 6:55 pm

Error at launching game

Post by Rozay » Sun Jul 15, 2012 6:59 pm

I need your help badly!
When i launch the game it says "This game was not properly authenticated at launch time" and when i view logs it says :

err:winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution.
fixme:gameux:GameExplorerImpl_VerifyAccess (0x6a011e8, L"C:\\Program Files\\Hi-Rez Studios\\HiRezGames\\smite\\Binaries\\Win32\\Smite.exe", 0x36cf1a8)

fixme:d3d:init_driver_info Unable to find a driver/device info for vendor_id=0x10de device_id=0x8a0 for driver_model=2

fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x36cde2c,0x00000000), stub!

fixme:d3d:init_driver_info Unable to find a driver/device info for vendor_id=0x10de device_id=0x8a0 for driver_model=2

fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x36cdd1c,0x00000000), stub!

fixme:d3d:init_driver_info Unable to find a driver/device info for vendor_id=0x10de device_id=0x8a0 for driver_model=2

fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x36cf23c,0x00000000), stub!

fixme:d3d:init_driver_info Unable to find a driver/device info for vendor_id=0x10de device_id=0x8a0 for driver_model=2

fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x36cf2ac,0x00000000), stub!

Anyone can please help?

User avatar
dimesio
Moderator
Moderator
Posts: 12677
Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm

Re: Error at launching game

Post by dimesio » Sun Jul 15, 2012 8:45 pm

Rozay wrote:Ierr:winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution.
Do what it says; install winbind. If you're not sure which package to install, ask your distro.

Rozay
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sun Jul 15, 2012 6:55 pm

Re: Error at launching game

Post by Rozay » Mon Jul 16, 2012 5:52 am

dimesio wrote:
Rozay wrote:Ierr:winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution.
Do what it says; install winbind. If you're not sure which package to install, ask your distro.
I didn't know that i had to install something and i don't know how to install this, but thanks i will look it up

Edit: Aparrently I'm too stupid to figure this out, a little help please. Who's my distro? :shock:

User avatar
dimesio
Moderator
Moderator
Posts: 12677
Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm

Re: Error at launching game

Post by dimesio » Mon Jul 16, 2012 6:43 am

Rozay wrote: Edit: Aparrently I'm too stupid to figure this out, a little help please. Who's my distro? :shock:
"Distro" is the version of Linux you are using: Ubuntu, openSUSE, Fedora, etc. If you are on a Mac, ask on a Mac forum what to install.

doh123
Level 8
Level 8
Posts: 1227
Joined: Tue Jul 14, 2009 1:21 pm

Post by doh123 » Mon Jul 16, 2012 8:31 am

I'm going to guess... from the log that your actually using Wineskin (maybe with the standard Wine test button?), because the GPU entires are common on some machines on some Wine versions because by default it tries to add in all your GPU info in the registry... and also if your on OSX 10.7 or 10.8 the main error your talking about is common too.

If so, you need to install Samba.. which i found easiest to do with Macports (http://www.macports.org). After that, Wineskin won't find it in the path still... of course you can make sure its in the path in the command line Wine test, and it'll probably work there anyways... but not in Wineskin itself. You can fix that by swapping out your {wrapper}/Contents/Frameworks/bin/Wineskin file with the one found in the zip file you can find below.

https://dl.dropbox.com/u/4486028/Winesk ... index.html

Rozay
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sun Jul 15, 2012 6:55 pm

Post by Rozay » Mon Jul 16, 2012 12:11 pm

doh123 wrote:I'm going to guess... from the log that your actually using Wineskin (maybe with the standard Wine test button?), because the GPU entires are common on some machines on some Wine versions because by default it tries to add in all your GPU info in the registry... and also if your on OSX 10.7 or 10.8 the main error your talking about is common too.

If so, you need to install Samba.. which i found easiest to do with Macports (http://www.macports.org). After that, Wineskin won't find it in the path still... of course you can make sure its in the path in the command line Wine test, and it'll probably work there anyways... but not in Wineskin itself. You can fix that by swapping out your {wrapper}/Contents/Frameworks/bin/Wineskin file with the one found in the zip file you can find below.

https://dl.dropbox.com/u/4486028/Winesk ... index.html
I belive i installed it correctly and i followed all steps, i also tried swapping the file you linked. No luck still, thanks though

doh123
Level 8
Level 8
Posts: 1227
Joined: Tue Jul 14, 2009 1:21 pm

Post by doh123 » Mon Jul 16, 2012 12:57 pm

Rozay wrote:
doh123 wrote:I'm going to guess... from the log that your actually using Wineskin (maybe with the standard Wine test button?), because the GPU entires are common on some machines on some Wine versions because by default it tries to add in all your GPU info in the registry... and also if your on OSX 10.7 or 10.8 the main error your talking about is common too.

If so, you need to install Samba.. which i found easiest to do with Macports (http://www.macports.org). After that, Wineskin won't find it in the path still... of course you can make sure its in the path in the command line Wine test, and it'll probably work there anyways... but not in Wineskin itself. You can fix that by swapping out your {wrapper}/Contents/Frameworks/bin/Wineskin file with the one found in the zip file you can find below.

https://dl.dropbox.com/u/4486028/Winesk ... index.html
I belive i installed it correctly and i followed all steps, i also tried swapping the file you linked. No luck still, thanks though
if its Wineskin, we can discuss it over at the Wineskin forum.
http://wineskin.urgesoftware.com/tiki-v ... ?forumId=1

Rozay
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sun Jul 15, 2012 6:55 pm

Post by Rozay » Mon Jul 16, 2012 1:37 pm

doh123 wrote:
Rozay wrote:
doh123 wrote:I'm going to guess... from the log that your actually using Wineskin (maybe with the standard Wine test button?), because the GPU entires are common on some machines on some Wine versions because by default it tries to add in all your GPU info in the registry... and also if your on OSX 10.7 or 10.8 the main error your talking about is common too.

If so, you need to install Samba.. which i found easiest to do with Macports (http://www.macports.org). After that, Wineskin won't find it in the path still... of course you can make sure its in the path in the command line Wine test, and it'll probably work there anyways... but not in Wineskin itself. You can fix that by swapping out your {wrapper}/Contents/Frameworks/bin/Wineskin file with the one found in the zip file you can find below.

https://dl.dropbox.com/u/4486028/Winesk ... index.html
I belive i installed it correctly and i followed all steps, i also tried swapping the file you linked. No luck still, thanks though
if its Wineskin, we can discuss it over at the Wineskin forum.
http://wineskin.urgesoftware.com/tiki-v ... ?forumId=1
Im giving up, installed samba second error was mono because wine wouldn't install it so i did it in wine tricks now a random error saying "err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for install root" haven't used terminal at all except installing samba so i give up thanks for all your help!

Locked