Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fields

Open forum for end-user questions about Wine. Before asking questions, check out the Wiki as a first step.
Forum Rules
Post Reply
metanot
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Jul 16, 2019 8:15 am

Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fields

Post by metanot » Mon Jul 22, 2019 3:59 am

Hello all!

Trying to run our local russian medical information system client written on Delphi 3.0 which heavily uses old version of windows native libs.
It works fine until i call a window which relies completely on mfc41/riched controls. Instead of textboxes, buttons and all requierd stuff it shows nothing (white screen to be exact).

App was installed in clean separate wine prefix, also i tried to install mfc41/riched20 with winetricks - this does not solve this issue.
And also i tried various combinations of VC++ runtime / vb runtime / any of possible variants which involved update of mfc41/riched20 dll - no luck.

So, my question is: may be this issue due to wine? Or it's because my incorrect setup? Or it's the application problem?
Thanks in advance for answers!

OS: Archlinux up-to-date
Wine Version: 4.11 from archlinux repos

Logs:
Application run without specific debug options enabled
https://pastebin.com/C7LCiite

Application run with "fixme" disabled and enabled "loaddll" channel
https://pastebin.com/1rbnanxT
Attachments
pic_pasport.png
Example from native Windows, representing how this window must render
2019-07-22-114048_800x669_scrot.png
App window under wine with issue

User avatar
DarkShadow44
Level 7
Level 7
Posts: 938
Joined: Tue Nov 22, 2016 5:39 pm

Re: Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fiel

Post by DarkShadow44 » Sat Aug 03, 2019 6:43 am

Well, there has been a recent whitescreen bug (https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=47479) which should be fixed in wine-4.13. Can you try that, once it's in the repos?

metanot
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Jul 16, 2019 8:15 am

Re: Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fiel

Post by metanot » Wed Aug 07, 2019 5:49 am

DarkShadow44 wrote:Well, there has been a recent whitescreen bug (https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=47479) which should be fixed in wine-4.13. Can you try that, once it's in the repos?
Tried, no luck - still white screen in that form :(

User avatar
DarkShadow44
Level 7
Level 7
Posts: 938
Joined: Tue Nov 22, 2016 5:39 pm

Re: Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fiel

Post by DarkShadow44 » Wed Aug 07, 2019 12:26 pm

Then you probably should file a bugreport for that. I guess there's no way for us to test it though..

metanot
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Jul 16, 2019 8:15 am

Re: Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fiel

Post by metanot » Thu Aug 08, 2019 1:52 am

DarkShadow44 wrote:Then you probably should file a bugreport for that
Ok, it's not a problem. Is there any guidelines i must read before i file a bug?
DarkShadow44 wrote:I guess there's no way for us to test it though..
Well, actually i can provide a demo access and client. I'll manage this question with the developer.

metanot
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Jul 16, 2019 8:15 am

Re: Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fiel

Post by metanot » Thu Aug 08, 2019 6:10 am

DarkShadow44 wrote:I guess there's no way for us to test it though..
I can provide the client and access to demo base, all necessary info will be included in bug report.

User avatar
DarkShadow44
Level 7
Level 7
Posts: 938
Joined: Tue Nov 22, 2016 5:39 pm

Re: Deplhi 3.0 application runs fine except riched text fiel

Post by DarkShadow44 » Thu Aug 08, 2019 10:42 am

For reporting a bug reading https://wiki.winehq.org/Bugs is useful.

Post Reply