vcredist_x86.exe - "Unable to find a volume for . . .&q

Questions about Wine on Linux
Locked
fuzzylunkinz
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Mon Aug 17, 2009 8:20 pm
Contact:

vcredist_x86.exe - "Unable to find a volume for . . .&q

Post by fuzzylunkinz » Fri Aug 21, 2009 5:16 am

I am running wine 1.1.27 on Ubuntu 9.04 amd64. I install wine, making no changes to it. Run "wine vcredist_x86.exe". I eventually come up with the "Unable to find a volume for file extraction. Please verify that you have proper permissions."

Code: Select all

wine vcredist_x86.exe
wine: created the configuration directory '/home/user/.wine'
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on HDA ATI HDMI, disabling mixer
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x33cf94
fixme:file:MoveFileWithProgressW MOVEFILE_WRITE_THROUGH unimplemented
fixme:advapi:SetNamedSecurityInfoW L"C:\\windows\\system32\\gecko\\1.0.0\\wine_gecko\\components\\xpti.dat" 1 536870916 (nil) (nil) 0x19c214 (nil)
fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0xa71e908, overlapped 0xa71e910): stub
fixme:iphlpapi:GetAdaptersAddresses no support for IPv6 addresses
fixme:file:MoveFileWithProgressW MOVEFILE_WRITE_THROUGH unimplemented
fixme:advapi:SetNamedSecurityInfoW L"C:\\windows\\system32\\gecko\\1.0.0\\wine_gecko\\components\\compreg.dat" 1 536870916 (nil) (nil) 0x1ecb65c (nil)
fixme:shell:DllCanUnloadNow stub
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  152 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  19 (X_GLXQueryServerString)
  Serial number of failed request:  1998
  Current serial number in output stream:  1998
err:process:__wine_kernel_init boot event wait timed out
fixme:clusapi:GetNodeClusterState ((null),0x32ec9c,0) stub!
The error occurs in a pop up window at the end. Using the winetricks script where it creates "~/.wine/harddiskvolume0/" to link to "~/.wine/drive_c/" does not change anything (looks like it shouldn't matter anyway).

vitamin
Moderator
Moderator
Posts: 6605
Joined: Sat Feb 23, 2008 2:29 pm

Re: vcredist_x86.exe - "Unable to find a volume for . .

Post by vitamin » Fri Aug 21, 2009 9:14 am

fuzzylunkinz wrote:Using the winetricks script where it creates "~/.wine/harddiskvolume0/" to link to "~/.wine/drive_c/" does not change anything (looks like it shouldn't matter anyway).
It actually does matter. Where is your c: ?

Have you tried removing ~/.wine directory (or using totally separate WINEPREFIX)?

fuzzylunkinz
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Mon Aug 17, 2009 8:20 pm
Contact:

Post by fuzzylunkinz » Fri Aug 21, 2009 3:08 pm

My "C:" is at "~/.wine/dosdevices/" but is a link to "~/.wine/drive_c/".

I have completely deleted my .wine folder several times and tried multiple different times. You can see in the first part of my provided logs it says:

Code: Select all

ine: created the configuration directory '/home/user/.wine' 
I don't think creating the "~/.wine/harddiskvolume0" makes much of a difference, but the only reason I think that is because I read it in a comment in winetricks in the load_vcrun2008sp1 function:

Code: Select all

load_vcrun2008sp1() {
    # This should be fixed in recent Wine, but for those using 1.0.1, fails.
    volnum

    # Load the Visual C++ 2008 SP1 runtime libraries
    # See http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a5c84275-3b97-4ab7-a40d-3802b2af5fc2
    download vcrun2008sp1 http://download.microsoft.com/download/d/d/9/dd9a82d0-52ef-40db-8dab-795376989c03/vcredist_x86.exe 6939100e397cef26ec22e95e53fcd9fc979b7bc9
    try $WINE "$WINETRICKS_CACHE"/vcrun2008sp1/vcredist_x86.exe $WINETRICKS_QUIET
}
Using winetricks doesn't work anyway. It gives the same error.

austin987
Wine Developer
Wine Developer
Posts: 2383
Joined: Fri Feb 22, 2008 8:19 pm
Contact:

vcredist_x86.exe - "Unable to find a volume for . . .&q

Post by austin987 » Fri Aug 21, 2009 8:13 pm

On Fri, Aug 21, 2009 at 5:16 AM, fuzzylunkinz<wineforum-user@winehq.org> wrote:
I am running wine 1.1.27 on Ubuntu 9.04 amd64.  I install wine, making no changes to it.  Run "wine vcredist_x86.exe".  I eventually come up with the "Unable to find a volume for file extraction.  Please verify that you have proper permissions."
This should've been fixed a long time ago. Retry in a clean ~/.wine
--
-Austin

fuzzylunkinz
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Mon Aug 17, 2009 8:20 pm
Contact:

Re: vcredist_x86.exe - "Unable to find a volume for . .

Post by fuzzylunkinz » Fri Aug 21, 2009 10:17 pm

austin987 wrote:On Fri, Aug 21, 2009 at 5:16 AM,
This should've been fixed a long time ago. Retry in a clean ~/.wine
--
-Austin
Yeah that's what I thought.

I didn't feel like spending a whole lot of time on the issue, so I decided to use /extract instead. Works perfectly fine.

Code: Select all

wine vcredist_x86.exe
Oh, I read somewhere improper graphic drivers might effect this. Maybe that's my problem. I've been having a lot of trouble with drivers on Linux.

fuzzylunkinz
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Mon Aug 17, 2009 8:20 pm
Contact:

Post by fuzzylunkinz » Fri Aug 21, 2009 10:18 pm

Durrr, that should be this:

Code: Select all

wine vcredist_x86.exe /extract

MozzoZozzo
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Mon May 28, 2012 5:03 am

to be continued...

Post by MozzoZozzo » Mon May 28, 2012 5:20 am

Hi fuzzylunkinz!
I am having the same problem:
I try to execute winetricks vcrun 2010
when: "Executing wine vcredist_x86.exe" i get the error message: "Unable to find a volume for file extraction"

It seems the problem that the folder where to extract vcredist_x86 is not specified in my wine settings.

If i go to ./cache/winetricks/vcrun2010 and i type
wine vcredist_x86.exe /extract
it makes me choose the directory for extracted files and it works fine.
Where do I have to change my settings in order to run correctly winetricks vcrun2010?

Any help would be really appreciated.
Forgot to say it...but i guess it's pretty clear....i'm a real beginner in this matter :D

User avatar
dimesio
Moderator
Moderator
Posts: 12752
Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm

Re: to be continued...

Post by dimesio » Mon May 28, 2012 10:52 am

MozzoZozzo wrote:Hi fuzzylunkinz!
I am having the same problem:
Did you notice that this thread is almost three years old?
Where do I have to change my settings in order to run correctly winetricks vcrun2010?
Report problems with winetricks to http://winetricks.org.

Locked