WineHQ
Wine Forums

Board index » WineHQ » Wine Help » Linux




 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 



 
Author Message
 Post subject: Wine 3.12 "Wine Desktop"
 Post Posted: Tue Jul 10, 2018 5:47 pm 
Offline
Level 3
Level 3

Joined: Fri Dec 01, 2017 5:26 pm
Posts: 74
How come wine-3.12 the wine-desktop is listed as "has no name" when i click it with xwininfo?

I have a multi-monitor setup, and since Linux kind of always start from 0:0 on the far left upper corner, it blows for me since my "main" monitor is at +1920+0 geometry.

In other words, i have to use a nifty proggy called "devilspie" to move the wine desktop to my other monitor. But with 3.12, the wine-desktop no longer has a name, and thus devilspie cannot do its magic.. atleast not out of the box.

Ideas or tips?

Ofc. ideally i could tell wine where to start, and it might aswell be that there is something new in 3.12 that fixes this, cos it has not been possible before :)

C


Top 
 Post Posted: Wed Jul 11, 2018 4:59 pm 
Offline
Level 5
Level 5
User avatar

Joined: Tue Nov 22, 2016 5:39 pm
Posts: 448
I can confirm that change, but I don't know if that change is intentional. It would make sense for that window to have a name I guess, I can take a look at the commit logs tomorrow to see why it changed.


Top 
 Post Posted: Thu Jul 12, 2018 11:34 am 
Offline
Level 3
Level 3

Joined: Fri Dec 01, 2017 5:26 pm
Posts: 74
DarkShadow44 wrote:
I can confirm that change, but I don't know if that change is intentional. It would make sense for that window to have a name I guess, I can take a look at the commit logs tomorrow to see why it changed.

That would be sweet. I can probably make some workaround in the devilspie config for "no name" window, but if it is a bug, the preferred method would be for it to have a name :)


Top 
 Post Posted: Thu Jul 12, 2018 2:56 pm 
Offline
Level 5
Level 5
User avatar

Joined: Tue Nov 22, 2016 5:39 pm
Posts: 448
I doubt it was intentional, I sent in a patch to correct it: https://source.winehq.org/patches/data/148500


Top 
 Post Posted: Fri Jul 13, 2018 3:48 pm 
Offline
Level 3
Level 3

Joined: Fri Dec 01, 2017 5:26 pm
Posts: 74
DarkShadow44 wrote:
I doubt it was intentional, I sent in a patch to correct it: https://source.winehq.org/patches/data/148500

Thank you! :)

Although it was rejected, hopefully some other fix will make it happen :)


Top 
 Post Posted: Fri Jul 13, 2018 5:13 pm 
Offline
Level 5
Level 5
User avatar

Joined: Tue Nov 22, 2016 5:39 pm
Posts: 448
Well, the change might be outright reverted, see discussion is here: https://www.winehq.org/pipermail/wine-d ... 29495.html


Top 
 Post Posted: Fri Jul 20, 2018 4:18 pm 
Offline
Level 3
Level 3

Joined: Fri Dec 01, 2017 5:26 pm
Posts: 74
DarkShadow44 wrote:
Well, the change might be outright reverted, see discussion is here: https://www.winehq.org/pipermail/wine-d ... 29495.html


Since not much is happening in that thread and wine-3.13 did not fix this, I tossed in a bugreport https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=45485

We shall see. Will probably be marked duplicate with some random bug from 2004 or something and get lost in the big black hole, but well :)

C


Top 
 Post Posted: Sun Aug 26, 2018 3:45 pm 
Offline
Level 3
Level 3

Joined: Fri Dec 01, 2017 5:26 pm
Posts: 74
I wonder if me posting my "lost in the black hole" theory made devs actually ignore my bug? :D

Yeah, enough of the conspiracy theories already!

Anyway.. As there is absolutely 0 interest in this bug, is there something else i could do?
Running
Code:
wine explorer /desktop=Hello,1920x1080 notepad.exe
nets me a fullscreen wine desktop with no name... on my left monitor (xorg window placement 0,0 i guess)
running
Code:
wine notepad.exe
automagically pops the notepad window up on the monitor i set as "primary" (ie. the center one).

Since the desktop name is being ignored since wine 3.12, and the "virtual desktop" always start at the 0.0 corner (top left corner on the left monitor) when using multiple monitors.. anything else i can do? Some hidden option i have missed that can place windows at given spots?


Top 
 Post Posted: Sun Aug 26, 2018 4:03 pm 
Offline
Level 5
Level 5
User avatar

Joined: Tue Nov 22, 2016 5:39 pm
Posts: 448
Actually, just now there was another comment on the bug - there's a promising patch in queue right now!


Top 
 Post Posted: Sun Aug 26, 2018 4:22 pm 
Offline
Level 3
Level 3

Joined: Fri Dec 01, 2017 5:26 pm
Posts: 74
DarkShadow44 wrote:
Actually, just now there was another comment on the bug - there's a promising patch in queue right now!

Indeed! :) Just read it aswell. Sadly 1 of the 2 patches submitted failed, so some tweaking has to be done.. But there is hope :)
Patch 1/2: https://source.winehq.org/patches/data/149895
Patch 2/2: https://source.winehq.org/patches/data/149894
Report: https://testbot.winehq.org/JobDetails.pl?Key=40920 (Seems as there are some Chinese and Japanese windows problems? Wth.. heh)


Top 
Display posts from previous:  Sort by  
 
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 




Board index » WineHQ » Wine Help » Linux


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: