Having problems getting Wine to work on High Sierra 10.13.6

Questions about Wine on macOS.
Post Reply
BiggusDickus
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sat Mar 21, 2020 10:28 pm

Having problems getting Wine to work on High Sierra 10.13.6

Post by BiggusDickus » Sat Mar 21, 2020 10:32 pm

I downloaded the latest (5.4) staging version of Wine and XQuartz and installed both packages. When I launch the wine app and run the command winecfg the wine mono installer shows up on dock but there is no window or a gui to be found. I left it run for an hour or so but it just hangs there and nothing more than the following prints out in terminal:

Code: Select all

wine: created the configuration directory '/Users/.../.wine'
0009:fixme:esync:do_esync eventfd not supported on this platform.
000b:fixme:esync:do_esync eventfd not supported on this platform.
000b:fixme:winediag:__wine_start_process Wine Staging 5.4 is a testing version containing experimental patches.
000b:fixme:winediag:__wine_start_process Please mention your exact version when filing bug reports on winehq.org.
000d:fixme:esync:do_esync eventfd not supported on this platform.
0010:fixme:esync:do_esync eventfd not supported on this platform.
0012:fixme:esync:do_esync eventfd not supported on this platform.
0014:fixme:esync:do_esync eventfd not supported on this platform.
0014:err:ole:StdMarshalImpl_MarshalInterface Failed to create ifstub, hres=0x80004002
0014:err:ole:CoMarshalInterface Failed to marshal the interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}, 80004002
0014:err:ole:get_local_server_stream Failed: 80004002
0012:err:ole:StdMarshalImpl_MarshalInterface Failed to create ifstub, hres=0x80004002
0012:err:ole:CoMarshalInterface Failed to marshal the interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}, 80004002
0012:err:ole:get_local_server_stream Failed: 80004002
0017:fixme:esync:do_esync eventfd not supported on this platform.
I have absolutely zero experience on the subject so any pointers would be welcome.

BiggusDickus
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sat Mar 21, 2020 10:28 pm

Re: Having problems getting Wine to work on High Sierra 10.13.6

Post by BiggusDickus » Mon Mar 23, 2020 11:09 am

So I managed to install it properly this time running it on safe mode. When I get back to normal boot though and launch wine, the processes do show up on dock but the windows they open do not appear. Nothing happens when I click the processes on dock. Any ideas on what could be preventing them to show up on normal boot?

Post Reply