Websites and SSL certificate not working

Questions about Wine on Linux
Post Reply
dkeruza
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sun Nov 22, 2020 4:52 pm

Websites and SSL certificate not working

Post by dkeruza » Sun Nov 22, 2020 4:58 pm

I have an app made by me in .net that uses CEF sharp as a browser (CEF sharp is chronium embedded).
Everything works fine except when I try to open a website that requires a web certificate.
I was able to install the .pfx certificate on both, my linux ditro and my wine prefix.
But the website won't open.
This is the error I get in the terminal
[1122/152027.319:ERROR:ssl_client_socket_impl.cc(1013)] handshake failed; returned -1, SSL error code 1, net_error -117
Any help, will be appreciated.

Thanks

dkeruza
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sun Nov 22, 2020 4:52 pm

Re: Websites and SSL certificate not working

Post by dkeruza » Fri Nov 27, 2020 3:42 pm

BTW, I used winetrick to install crypt32.
With native crypt32 browser wont open any website.

invisible kid
Level 2
Level 2
Posts: 38
Joined: Tue Dec 24, 2019 3:23 pm

Re: Websites and SSL certificate not working

Post by invisible kid » Sun Dec 06, 2020 10:54 am

I get a similar error:

[1206/105330.251:ERROR:ssl_client_socket_impl.cc(959)] handshake failed; returned -1, SSL error code 1, net_error -202

If I ever get it straightened out, I'll update here.

dreamer
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Thu Jul 23, 2020 4:41 am

Re: Websites and SSL certificate not working

Post by dreamer » Sat Dec 26, 2020 11:37 pm

Also running into this with `Max/MSP 8.1.8` on `wine-6.0-rc2`

Need to be on maximum `Windows 2008` for the pages to not look pitch-black.

dreamer
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Thu Jul 23, 2020 4:41 am

Re: Websites and SSL certificate not working

Post by dreamer » Sun Dec 27, 2020 6:59 am

I'm having the exact same issue with Max/MSP `8.1.8`, this must have something to do with the latest CEF version that they include.

Tried with different wine versions, but all (`wine-6.0-rc3`, `4.21`) give the same result.

spoon0042
Level 5
Level 5
Posts: 450
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:00 am

Re: Websites and SSL certificate not working

Post by spoon0042 » Tue Dec 29, 2020 7:24 pm

The black pages may be bug 44985 - Many applications using CEFv3 Angle OpenGL ES 2.0 for H/W Accelerated Canvas and WebGL display blank/black windows (disabling or removing 'libglesv2.dll' is a workaround)

Assuming that dll is there you can try removing or renaming it, or as mentioned on bugzilla run with WINEDLLOVERRIDES=libglesv2.dll=d

Can't help you with the original cert problem unfortunately.

invisible kid
Level 2
Level 2
Posts: 38
Joined: Tue Dec 24, 2019 3:23 pm

Re: Websites and SSL certificate not working

Post by invisible kid » Wed Jan 06, 2021 9:13 am

Verify that /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt exists. That was the issue with my system, not sure if it will help you though...

Post Reply