Overwatch won't start + Battle net freezing

Questions about Wine on Linux
Post Reply
User avatar
Storm Engineer
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Fri Mar 10, 2017 9:22 pm
Contact:

Overwatch won't start + Battle net freezing

Post by Storm Engineer » Sat May 02, 2020 2:56 pm

Battle net and Ovewatch worked flawlessly for me for a long time. Then I didn't play for a week or to and when I tired to play next the following issue started happening:

Upon clicking Play it will say launching but a few seconds later Battle net freezes and Overwatch is never launching, even though the exe is running.

I tried updating as well si reverting Battle net from Beta to regular but no difference. And I'm not getting anything in the command line either, it will simply stop outputting anything, so I don't know what to do now.

Any suggestions?

Arch Linux + KDE
wine-staging 5.7-1
nvidia 440.82-9
dxvk-bin 1.6.1-1

Terminal output: https://pastebin.com/fGjG4XdR

jimm
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sat May 02, 2020 4:50 pm

Re: Overwatch won't start + Battle net freezing

Post by jimm » Sat May 02, 2020 4:54 pm

This is likely a due to this regression https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=49011
Try to revert to 5.6 or apply the patch.

User avatar
Storm Engineer
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Fri Mar 10, 2017 9:22 pm
Contact:

Re: Overwatch won't start + Battle net freezing

Post by Storm Engineer » Sun May 03, 2020 7:38 am

You may be right, and downgrading does indeed solve it. I made a ticket with Arch suggesting to apply the unreleased upstream patch for the time being.

Thank you!

User avatar
Storm Engineer
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Fri Mar 10, 2017 9:22 pm
Contact:

Re: Overwatch won't start + Battle net freezing

Post by Storm Engineer » Fri Jun 26, 2020 4:41 pm

So, that bug was supposedly fixed in 5.8, but as of 5.11 Overwatch still won't run, and downgrading back to 5.6 it does.

So I wonder if this is a new issue now, or maybe that bug was never my problem?

Post Reply