WineHQ
Wine Forums

Board index » WineHQ » Wine Help » Linux




 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 



 
Author Message
 Post Posted: Fri Nov 16, 2018 6:23 pm 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Fri Nov 16, 2018 5:17 pm
Posts: 3
Location: Mutliverse
Hello.

I'm having some odd behaviour running SketchUp with nvidia driver.

What I'm experiencing is this:
Image

You're not supposed to be getting this black screen when you're selecting with rectangles.


X.Org server: X11R7
Nvidia driver: 390.77
XFCE: 4.12.4
XFWM: 4.12.5-1
wine: 3.0.3-2

Any ideas/insights as to why I'm getting this?


Top 
 Post Posted: Sun Nov 18, 2018 5:00 am 
Offline
Level 5
Level 5

Joined: Thu Aug 14, 2014 10:10 am
Posts: 259
Do the black screen also appear when you use the Winehq-devel version?

Are there any errors in the terminal output when the screen goes black?


Top 
 Post Posted: Wed Nov 21, 2018 4:48 pm 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Fri Nov 16, 2018 5:17 pm
Posts: 3
Location: Mutliverse
jkfloris wrote:
Do the black screen also appear when you use the Winehq-devel version?

Are there any errors in the terminal output when the screen goes black?


Unfortunately, yes.

I don't see some output generated when I select and the screen goes black again.

But here is the entire terminal output:

Code:
$ WINEPREFIX=~/.wine/prefixes/SketchUp/ wine "C:\Program Files\SketchUp\SketchUp 2014\SketchUp.exe"
0009:fixme:nls:GetThreadPreferredUILanguages 00000034, 0x32e6f0, 0x32e760 0x32e6f8
0009:fixme:nls:get_dummy_preferred_ui_language (0x34 0x32e6f0 0x32e760 0x32e6f8) returning a dummy value (current locale)
0009:fixme:heap:RtlSetHeapInformation (nil) 1 (nil) 0 stub
0009:fixme:msvcrt:type_info_name_internal_method type_info_node parameter ignored
0009:fixme:nls:GetThreadPreferredUILanguages 00000034, 0x32f79c, 0x32f80c 0x32f7a4
0009:fixme:nls:get_dummy_preferred_ui_language (0x34 0x32f79c 0x32f80c 0x32f7a4) returning a dummy value (current locale)

Intrinsic Alchemy v3.6 Beta-0709 (Dynamic/Release)
Built by <unknown> on Tue Jul 9 00:00:00 2013

0009:fixme:shell:InitNetworkAddressControl stub
0009:fixme:ieframe:PersistStreamInit_InitNew (0x2dd1258)
0009:fixme:ieframe:navigate_url Unsupported args (Flags 0x32ef18 {VT_I4: 4}; TargetFrameName 0x32ef28 {VT_BSTR: (null)})
0009:fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
0009:fixme:ieframe:navigate_url Unsupported args (Flags 0x32ef58 {VT_I4: 4}; TargetFrameName 0x32ef68 {VT_BSTR: (null)})
0009:fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
0009:fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
0009:fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
0009:fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
0009:fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
003a:fixme:wininet:create_cache_entry INTERNET_FLAG_NEED_FILE is not supported correctly
0009:fixme:urlmon:start_downloading Could not get cache file
0009:fixme:ieframe:handle_navigation_error Navigate to error page
0037:fixme:wininet:create_cache_entry INTERNET_FLAG_NEED_FILE is not supported correctly
0036:fixme:wininet:create_cache_entry INTERNET_FLAG_NEED_FILE is not supported correctly
0039:fixme:wininet:create_cache_entry INTERNET_FLAG_NEED_FILE is not supported correctly
003b:fixme:wininet:create_cache_entry INTERNET_FLAG_NEED_FILE is not supported correctly
003c:fixme:wininet:create_cache_entry INTERNET_FLAG_NEED_FILE is not supported correctly
Could not load wine-gecko. HTML rendering will be disabled.
0009:err:mshtml:create_document_object Failed to init Gecko, returning CLASS_E_CLASSNOTAVAILABLE
0009:fixme:ole:CoCreateInstanceEx no instance created for interface {00000000-0000-0000-c000-000000000046} of class {25336920-03f9-11cf-8fd0-00aa00686f13}, hres is 0x80040111
0009:fixme:ieframe:handle_navigation_error Navigate to error page
0009:err:mshtml:create_document_object Failed to init Gecko, returning CLASS_E_CLASSNOTAVAILABLE
0009:fixme:ole:CoCreateInstanceEx no instance created for interface {00000000-0000-0000-c000-000000000046} of class {25336920-03f9-11cf-8fd0-00aa00686f13}, hres is 0x80040111
0009:fixme:ieframe:handle_navigation_error Navigate to error page
0009:fixme:ieframe:WebBrowser_Stop (0x2dd1258)
0009:fixme:ieframe:OleInPlaceObject_InPlaceDeactivate (0x2dd1258)
0009:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32de88,0x00000000), stub!
0009:fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x32ef1c
0009:fixme:uxtheme:BufferedPaintInit Stub ()
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
0009:fixme:wgl:X11DRV_wglChoosePixelFormatARB unused pfAttribFList
<internal:gem_prelude>:1:in `require': cannot load such file -- rubygems.rb (LoadError)
   from <internal:gem_prelude>:1:in `<compiled>'
0009:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0x32f83c 1 C) semi-stub
0009:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0x32f61c 1 C) semi-stub
0009:fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT/DATA_SEND_TIMEOUT 30000
0009:fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT/DATA_SEND_TIMEOUT 30000
0009:fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT/DATA_SEND_TIMEOUT 30000
0009:fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT/DATA_SEND_TIMEOUT 30000
0009:fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT/DATA_SEND_TIMEOUT 30000
0009:fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT/DATA_SEND_TIMEOUT 30000
0009:fixme:uxtheme:BufferedPaintUnInit Stub ()
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x2a5755c) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x3db5ec) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x788b0e54) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x2166614) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x2267c84) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x2616734) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x2692f64) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x275b7c4) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x1fcb994) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x1a5f47c) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x37d1a4) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x1bc6b6c) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x3995b4) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x1cca8cc) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x1e47374) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x1d6bfdc) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x3a306c) stub
$


Any more ideas/insights as to what I could also try or what's going on?


Top 
 Post Posted: Sat Nov 24, 2018 2:53 pm 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Fri Nov 16, 2018 5:17 pm
Posts: 3
Location: Mutliverse
Just a quick update that what I'm experiencing still happens with:

nvidia driver: 390.87
wine: 3.20.0

And also I've checked with my laptop that uses Intel graphics where this does NOT happen.
Here is the log from my laptop:
Code:
000f:err:service:process_send_command receiving command result timed out
0026:err:ntdll:RtlpWaitForCriticalSection section 0x7bcea700 "loader.c: loader_section" wait timed out in thread 0026, blocked by 0025, retrying (60 sec)

Intrinsic Alchemy v3.7 Beta-0403 (Dynamic/Release)
Built by <unknown> on Thu Apr 3 00:00:00 2014

Still no idea/clue on why I could be experiencing this.


Top 
Display posts from previous:  Sort by  
 
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 




Board index » WineHQ » Wine Help » Linux


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: