ImgBurn on Arch Linux 64 bit

Questions about Wine on Linux
Locked
Xi0N
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jan 20, 2010 1:47 pm

ImgBurn on Arch Linux 64 bit

Post by Xi0N » Sat Oct 15, 2011 9:41 pm

Im using arch linux 64bit, and i am unable to run ImgBurn properly..... it just displays an error message saying that the program cannot start and that's it.
Does anyone around here use ImgBurn as i do? How did you manage to make it work?
Thank you!!!

Wine version: 1.3.30
ImgBurn Version: 2.5.6.0

Martin Gregorie

ImgBurn on Arch Linux 64 bit

Post by Martin Gregorie » Sun Oct 16, 2011 5:36 am

On Sat, 2011-10-15 at 21:41 -0500, Xi0N wrote:
Im using arch linux 64bit, and i am unable to run ImgBurn
properly..... it just displays an error message saying that the
program cannot start and that's it.
Does anyone around here use ImgBurn as i do?
No. Why use that rather than a native Linux optical disk writer?

I use Brasero, which is designed for the Gnome window manager, under
Fedora. It can burn everything I need (data CD and DVD, iso CD and DVD,
music CD and video DVD and is pretty straight forward to use.


Martin

Xi0N
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jan 20, 2010 1:47 pm

Post by Xi0N » Sun Oct 16, 2011 7:24 am

Well, this is Wine's forums, if you are going to have the same answer for everything, which is the meaning of wine?

I have my reasons for using ImgBurn... mainly because i want to use it for recording XBOX360 games, since now the process has become harder for those like me, who used to use growisofs for recording, and for the time being, we need to use imgburn, which, as i said, used to work before....

So, any suggestions?

User avatar
dimesio
Moderator
Moderator
Posts: 12658
Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm

Re: ImgBurn on Arch Linux 64 bit

Post by dimesio » Sun Oct 16, 2011 8:10 am

Xi0N wrote:Im using arch linux 64bit, and i am unable to run ImgBurn properly..... it just displays an error message saying that the program cannot start and that's it.
Does anyone around here use ImgBurn as i do? How did you manage to make it work?
Thank you!!!

Wine version: 1.3.30
ImgBurn Version: 2.5.6.0
What is your Windows version set to in winecfg? It needs to be XP for ImgBurn. http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=27559

If that's not it, post terminal output.

Xi0N
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jan 20, 2010 1:47 pm

Post by Xi0N » Sun Oct 16, 2011 10:18 am

Thanks for the reply:

The configuration is set to Windows XP.

This is the console utput: Later i will post a capture of the error report generated.

Code: Select all

wine ImgBurn.exe 
err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winemp3.acm": libmpg123.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
fixme:shell:FileIconInit (true)
fixme:msg:ChangeWindowMessageFilter c059 00000001
fixme:msg:ChangeWindowMessageFilter c044 00000001
fixme:msg:ChangeWindowMessageFilter c05a 00000001
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
err:datetime:DATETIME_WindowProc unknown msg 2005 wp=00000001 lp=00000000
fixme:shell:SHAutoComplete stub
fixme:shell:SHAutoComplete stub
fixme:shell:SHAutoComplete stub
fixme:shell:SHAutoComplete stub
fixme:resource:GetGuiResources (0xb8,0): stub
xe: ../../../wine/dlls/ole32/compobj.c:732: apartment_release: Assertion `list_empty(&apt->stubmgrs)' failed.
wine: Assertion failed at address 0xf77b7425 (thread 0009), starting debugger...
err:seh:setup_exception_record stack overflow 928 bytes in thread 0009 eip 7bc7c138 esp 010a0f90 stack 0x10a0000-0x10a1000-0x14a0000
[xi0n@7thHeaven ImgBurn]$ Process of pid=0008 has terminated
No process loaded, cannot execute 'echo Modules:'
Cannot get info on module while no process is loaded
No process loaded, cannot execute 'echo Threads:'
process  tid      prio (all id:s are in hex)
0000000e services.exe
	0000001e    0
	0000001d    0
	00000019    0
	00000017    0
	00000015    0
	00000010    0
	0000000f    0
00000012 winedevice.exe
	00000018    0
	00000014    0
	00000013    0
0000001a plugplay.exe
	0000001f    0
	0000001c    0
	0000001b    0
00000020 explorer.exe
	00000021    0
You must be attached to a process to run this command.
No process loaded, cannot execute 'detach'

Xi0N
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jan 20, 2010 1:47 pm

Post by Xi0N » Sun Oct 16, 2011 10:44 am

Image

Image

Image

Image

Image


Here you go, this is all i can give you....

Martin Gregorie

ImgBurn on Arch Linux 64 bit

Post by Martin Gregorie » Sun Oct 16, 2011 11:30 am

On Sun, 2011-10-16 at 10:44 -0500, Xi0N wrote:
I see that the ImgBurn website says that it runs under Wine, which
implies that they may well support its operation as a Wine application.
Have you talked to them yet?

Martin

User avatar
dimesio
Moderator
Moderator
Posts: 12658
Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm

Post by dimesio » Sun Oct 16, 2011 11:40 am

I downloaded ImgBurn 2.5.6 and installed it. It starts up just fine here in 1.3.30 on default settings in a clean wineprefix.

So my first question is: is your wineprefix clean (no winetricks or other tweaks, nothing else installed)? If not, try installing ImgBurn to a clean wineprefix.

Xi0N
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jan 20, 2010 1:47 pm

Post by Xi0N » Sun Oct 16, 2011 12:23 pm

I completely erased .wine from my home folder and started again..... no luck...

I will try asking over the ImgBurn site, and see if they can help me as well....

Locked