wine gecko installed OK, but does not work...

Open forum for end-user questions about Wine. Before asking questions, check out the Wiki as a first step.
Forum Rules
Locked
íÁÒË ëÏÒÅÎÂÅÒÇ

wine gecko installed OK, but does not work...

Post by íÁÒË ëÏÒÅÎÂÅÒÇ » Sun Feb 24, 2008 7:42 am

---------- Forwarded message ----------
From: íÁÒË ëÏÒÅÎÂÅÒÇ <socketpair@gmail.com>
Date: 23.02.2008 16:50
Subject: wine gecko installed OK, but does not work...
To: wine-bugs@winehq.org


First, i installed wine and, cabextract
Next i run wineboot
then i run winecfg, set up sound and selected Windows XP as OS.
Next u decide to install gecko. It downloaded ok an installation
started and after time completed. but this messages appear interminal
and web-pages are not shown. just white window. What to do?

mmarkk@mmarkk-debian:~/Desktop$ wine --version
Invoking /usr/lib/wine/wine.bin --version ...
wine-0.9.25
Wine exited with a successful status


mmarkk@mmarkk-debian:~/Desktop$ wine iexplore ya.ru
Invoking /usr/lib/wine/wine.bin iexplore ya.ru ...
fixme:shdocvw:IEWinMain "ya.ru" 1
fixme:ole:CoResumeClassObjects stub
err:ole:CoGetClassObject apartment not initialised
err:ole:CoGetClassObject class {4955dd33-b159-11d0-8fcf-00aa006bcc59}
not registered
err:ole:CoGetClassObject no class object
{4955dd33-b159-11d0-8fcf-00aa006bcc59} could be created for context
0x1
fixme:shdocvw:ClOleCommandTarget_QueryStatus (0x1803fc)->((null) 1
0x33fafc (nil))
fixme:shdocvw:ClOleCommandTarget_Exec (0x1803fc)->((null) 25 2 0x33fb10 (nil))
fixme:shdocvw:ClOleCommandTarget_Exec (0x1803fc)->((null) 26 2 0x33fb10 (nil))
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-709
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fa64 0x33fab0
(nil) 0x33fa74)
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-5512
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fa24 0x33fa70
(nil) 0x33fa34)
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-5501
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fa64 0x33fab0
(nil) 0x33fa74)
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-5512
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fa24 0x33fa70
(nil) 0x33fa34)
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-5502
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fa64 0x33fab0
(nil) 0x33fa74)
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-5513
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fa64 0x33fab0
(nil) 0x33fa74)
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-726
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fa64 0x33fab0
(nil) 0x33fa74)
fixme:shdocvw:ClientSite_GetContainer (0x1803fc)->(0x33fb3c)
fixme:shdocvw:ClOleCommandTarget_Exec
(0x1803fc)->({000214d1-0000-0000-c000-000000000046} 37 0 0x33fc60
(nil))
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-5502
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fb24 0x33fc50
(nil) 0x33fb34)
fixme:shdocvw:ClDispatch_Invoke (0x1803fc)->(-5501
{00000000-0000-0000-0000-000000000000} 2048 0002 0x33fb24 0x33fc40
(nil) 0x33fb34)
fixme:shdocvw:HttpNegotiate_BeginningTransaction (0x181288)->(L"" L""
0 0x33fc74)
fixme:shdocvw:BindStatusCallback_GetBindInfo (0x181288)->(0x33fc78 0x33fb9c)
fixme:mshtml:nsURI_SchemeIs default action not implemented
fixme:win:WIN_CreateWindowEx Parent is HWND_MESSAGE
fixme:mshtml:BSCServiceProvider_QueryService
(0x6438b0)->({79eac9e4-baf9-11ce-8c82-00aa004ba90b}
{79eac9e4-baf9-11ce-8c82-00aa004ba90b} 0x643a70)
fixme:shdocvw:ClOleCommandTarget_Exec (0x1803fc)->((null) 29 2 0x33fca0 (nil))
fixme:shdocvw:DocHostUIHandler_GetDropTarget (0x1803fc)


--
Segmentation fault


--
Segmentation fault

winspool
Level 2
Level 2
Posts: 15
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:39 pm
Location: Germany
Contact:

Re: wine gecko installed OK, but does not work...

Post by winspool » Sun Feb 24, 2008 8:52 am

> and web-pages are not shown. just white window.
> What to do?

> mmarkk@mmarkk-debian:~/Desktop$ wine --version
> wine-0.9.25

Your wine is rellay old. Please upgrade (newest is wine-0.9.56).

> mmarkk@mmarkk-debian:~/Desktop$ wine iexplore ya.ru

You need the full URL:
wine iexplore http://www.ya.ru

Dan Kegel

wine gecko installed OK, but does not work...

Post by Dan Kegel » Sun Feb 24, 2008 9:50 am

On Sun, Feb 24, 2008 at 5:52 AM, winspool <wineforum-user@winehq.org> wrote:
Your wine is rellay old. Please upgrade (newest is wine-0.9.56).
Always good advice.
mmarkk@mmarkk-debian:~/Desktop$ wine iexplore ya.ru
You need the full URL:
wine iexplore http://www.ya.ru
That's a bug in wine; see http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=7223

Locked