wmi dependence for WargamingGameCenter in 64bit prefix

Open forum for end-user questions about Wine. Before asking questions, check out the Wiki as a first step.
Forum Rules
Post Reply
qhozy
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Wed Jun 03, 2020 2:17 pm

wmi dependence for WargamingGameCenter in 64bit prefix

Post by qhozy » Wed Jun 03, 2020 2:55 pm

Hi,
I like playing World of Warships. Everything worked fine until the last update. The update manager has forced the installation of Wargaming Games Center (wgc) which needs to run wmi (Windows Management Instrumentation). Unfortunately in 64bit prefix winetricks does not allow me to install wmi so I can not run wgc. I also tried to run wgc on 32bit prefix with wmi installed and link game from 64bit prefix. wgc starts but when trying to update it returns a message about unsupported 32bit system. Any suggestions on how to solve this?

jkfloris
Level 7
Level 7
Posts: 993
Joined: Thu Aug 14, 2014 10:10 am

Re: wmi dependence for WargamingGameCenter in 64bit prefix

Post by jkfloris » Thu Jun 04, 2020 8:12 am

Although the installation of the Wargaming Games Center¹ suddenly seems to stop, it has been installed.
To run the Game Center I had to use the --disable-gpu option.

Code: Select all

wine wgc.exe --disable-gpu
Tested with Wine 5.9 in a clean wineprefix.
Have you used any other winetricks?
Which Wine version do you use?

¹ Downloaded from: https://eu.wargaming.net/en/wgc

qhozy
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Wed Jun 03, 2020 2:17 pm

Re: wmi dependence for WargamingGameCenter in 64bit prefix

Post by qhozy » Thu Jun 04, 2020 3:24 pm

Thanks for the hints.
My wine wersion is also 5.9. The first time on the "clean" new prefix I had the same problem again. The second time (on a truly clean one) everything was working. It turned out that changing windows 10 -> 7 in the settings helped.
Thanks again.

And for others part of debug logs WGC

Code: Select all

 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | [PC Info] Starting to collect PC information asynchronously
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | Executing OS name collector
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | Executing OS version collector
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | Executing OS language collector
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | Executing OS emulation collector
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | Executing OS uptime collector
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | Executing OS bitness collector
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.393 | Executing Antivirus collector
 ERROR | 308    | 04 16:31:44.394 | [Error.SystemUtils.PCInformation.WMI.Failed] Unable to init WMI connection for root\SecurityCenter2. Error code = -2147217394: 
 ERROR | 308    | 04 16:31:44.394 | [Error.SystemUtils.PCInformation.Internal]
+ [Error.SystemUtils.PCInformation.WMI.Failed] Unable to init WMI connection for root\SecurityCenter2. Error code = -2147217394: 
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.394 | [Performance] Anti virus detected in 1 ms
 ERROR | 308    | 04 16:31:44.394 | [Error.SystemUtils.PCInformation.Failed] Unable to detect antivirus software: 
+ [Error.SystemUtils.PCInformation.Internal]
+ [Error.SystemUtils.PCInformation.WMI.Failed] Unable to init WMI connection for root\SecurityCenter2. Error code = -2147217394: 
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.394 | Executing Displays info collector
 DEBUG | 308    | 04 16:31:44.394 | Executing CPU info collector
 INFO  | 36     | 04 16:31:44.402 | Skipped 0 of 8 processes (0 failed to open, 0 failed to query image name)
 DEBUG | 36     | 04 16:31:44.402 | [Performance] Attaching to running games finished in 6 ms
 ERROR | 36     | 04 16:31:44.408 | Failed to subscribe for network addr change event, error code: 997
 ERROR | 36     | 04 16:31:44.408 | Failed to subscribe for routing table change event, error code: 50
 DEBUG | 36     | 04 16:31:44.408 | Creating system tray icon considering DPI = 96.000000
 DEBUG | 36     | 04 16:31:44.436 | Creating tray balloon system
 INFO  | 36     | 04 16:31:44.436 | [StatsEventSender] Push to buffer "games_info" stats event with data: [{"event_date": "2020-06-04 16:31:44 +0200", "event_sequence_number": 2, "games": {"0": "no_games"}, "games_drives": {"0": "no_drives"}, "installation_id": "456CD5D34BABC0A8906490A1B1FA9774991390C4", "product_version": "20.02.01.0112", "session_id": "B832A56DB9A5B8BCED42A959D3B55219", "tracking_id": "1591182776700007162", "vending_id": "wgc_production", "wgc_application_id": "WGC.EU.PRODUCTION", "wgc_realm": "EU"}]
 INFO  | 36     | 04 16:31:44.436 | WGC initiation finished
 DEBUG | 36     | 04 16:31:44.436 | [Performance] Application initialized in 544 ms
 INFO  | 36     | 04 16:31:44.440 | Activate UI and show main window.
 DEBUG | 36     | 04 16:31:44.440 | [Performance] UI resources loaded in 3 ms
 DEBUG | 36     | 04 16:31:44.441 | Creating main window widget (async)
 INFO  | 36     | 04 16:31:44.441 | [CEF] Creating root window for displaying UI.
 DEBUG | 36     | 04 16:31:44.450 | Setting background mode to 0
 INFO  | 284    | 04 16:31:44.467 | [CAT] Processing of event... Event information: type="crash" crash type="unhandled_exception" exception code="3221225477" callstack hash="43176" thread id="316" 
 DEBUG | 284    | 04 16:31:44.467 | [Logger] Logging tree: 
root -> RedirectLog
  fileLogger@file.cpp(25) [File]
  logger@src\cef\cef_logger.cpp(5) [CEF]
  logger@src\auth\authentication_helpers.cpp(82) [Auth]
  logger@platform\idle_user_notifications\idle_user_notifications_error.cpp(7) [IdleUserNotifications]
  logger@platform\push_channel\push_channel_error.cpp(7) [PushChannel]
  logger@src\wdsagent\agent_updater.cpp(54) [AgentUpdate]
  showcaseLogger@src\showcase\showcase_controller.cpp(26) [Showcase]
  m_logger@src\distributed_content\requester.cpp(149) [R0001]
  const logger@src\main\main.cpp(123) [PC Info]
  logger@src\stats\stat_queued_event_sender.cpp(10) [StatsEventSender]
I think the topic is to close.

Post Reply