Black screen and crash when launching World of Warcraft

Open forum for end-user questions about Wine. Before asking questions, check out the Wiki as a first step.
Forum Rules
Locked
ECecillo
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Mar 25, 2019 5:10 pm

Black screen and crash when launching World of Warcraft

Post by ECecillo » Mon Mar 25, 2019 5:25 pm

I tried to install and play on Ubuntu, I actually follow this tutorial ( down bellow ), but when I launch the game from the launcher or with the Wow.exe it doesn't work. Can anyone help me with that ?

http://us.forum.firestorm-servers.com/i ... nux-guide/

I also follow the official Wine guide, and I tried to install all the dependencies. I'm actually running my virtual machine on wine 3.20 and 3.10 staging.

I'll make the log file of the WoW.exe file and the Laucher.exe log.

I hope someone will help me ^^ ( Sorry if these sentences doesn't make any sense English is not my main language ): ).

Log file of the Laucher :

Code: Select all

[03/25/19 23:21:27] - Running wine-3.20 FirestormLauncher.exe (Working directory : /home/nezo/.PlayOnLinux/wineprefix/firestorm/drive_c/Program Files (x86)/FirestormLauncher)
0009:fixme:file:FindFirstFileExW flags not implemented 0x00000002
0009:fixme:file:FindFirstFileExW flags not implemented 0x00000002
0009:fixme:file:FindFirstFileExW flags not implemented 0x00000002
0009:fixme:file:FindFirstFileExW flags not implemented 0x00000002
0009:fixme:winhttp:get_system_proxy_autoconfig_url no support on this platform
0009:fixme:winhttp:WinHttpDetectAutoProxyConfigUrl discovery via DHCP not supported
0009:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e958,0x00000000), stub!
0009:fixme:font:get_outline_text_metrics failed to read full_nameW for font L"Ani"!
0009:fixme:font:get_nearest_charset TCI failing on 20000000
0009:fixme:font:get_nearest_charset returning DEFAULT_CHARSET face->fs.fsCsb[0] = 20000000 file = L"/usr/share/fonts/truetype/fonts-gujr-extra/aakar-medium.ttf"
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0xf864cc) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0xf368c4) stub
0009:fixme:msvcrt:__clean_type_info_names_internal (0x36a4ec) stub
0074:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0x33fa6c 1 C) semi-stub
Log file of WoW.exe

Code: Select all

[03/25/19 23:03:18] - Running wine-3.20 WoW.exe (Working directory : /home/nezo/.PlayOnLinux/wineprefix/firestorm/drive_c/Games/World of Warcraft 8.0.1 BFA - Firestorm)
0036:fixme:kernelbase:AppPolicyGetThreadInitializationType 0xfffffffffffffffa, 0x35dfdd0
0037:fixme:kernelbase:AppPolicyGetThreadInitializationType 0xfffffffffffffffa, 0x36efdd0
0035:err:winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution.
0035:fixme:winhttp:get_system_proxy_autoconfig_url no support on this platform
0035:fixme:winhttp:WinHttpDetectAutoProxyConfigUrl discovery via DHCP not supported
0035:fixme:mpr:WNetGetUniversalNameW (L"C:\\Games\\World of Warcraft 8.0.1 BFA - Firestorm\\Data\\data", 0x00000001, 0x22cc34, 0x22cc30): stub
0035:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x22f1a0,0x00000000), stub!
0035:fixme:dxgi:DXGID3D10CreateDevice Ignoring flags 0x1.
0035:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x22f060,0x00000000), stub!
0035:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x22ef20,0x00000000), stub!
0035:fixme:dxgi:dxgi_output_GetDisplayModeList iface 0xd0650, format DXGI_FORMAT_R8G8B8A8_UNORM, flags 0x2, mode_count 0x22f778, desc (nil) partial stub!
0035:fixme:dxgi:dxgi_output_GetDisplayModeList iface 0xd0650, format DXGI_FORMAT_R8G8B8A8_UNORM, flags 0x2, mode_count 0x22f778, desc 0x3a026a0 partial stub!
0035:fixme:d3d9:D3DPERF_SetOptions (0x1) : stub
0035:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x22ef40,0x00000000), stub!
0035:fixme:dxgi:DXGID3D10CreateDevice Ignoring flags 0x1.
0035:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x22ee20,0x00000000), stub!
0035:fixme:dxgi:d3d11_swapchain_create Unhandled mode scaling 0x423eea60.
0035:fixme:d3d:swapchain_init The application requested more than one back buffer, this is not properly supported.
Please configure the application to use double buffering (1 back buffer) if possible.
0035:fixme:dxgi:dxgi_factory_MakeWindowAssociation iface 0x38ca010, window 0x20082, flags 0x6 stub!
0035:fixme:msctf:ThreadMgr_ActivateEx Unimplemented flags 0x4
0035:fixme:msctf:ThreadMgrSource_AdviseSink (0xfe3d790) Unhandled Sink: {ea1ea136-19df-11d7-a6d2-00065b84435c}
0035:fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x22f000,0x00000000), stub!
0035:fixme:d3d11:d3d_blend_state_create Color mask 0 not supported for render target 4.
0035:fixme:d3d11:d3d_blend_state_create Color mask 0 not supported for render target 5.
0035:fixme:d3d11:d3d_blend_state_create Color mask 0 not supported for render target 6.
0035:fixme:d3d11:d3d_blend_state_create Color mask 0 not supported for render target 7.
0058:fixme:avrt:AvSetMmThreadCharacteristicsW (L"Audio",0x1cbdfd78): stub
0035:err:seh:setup_exception stack overflow 896 bytes in thread 0035 eip 000000007bca43cd esp 0000000000131290 stack 0x130000-0x131000-0x230000

jkfloris
Level 8
Level 8
Posts: 1071
Joined: Thu Aug 14, 2014 10:10 am

Re: Black screen and crash when launching World of Warcraft

Post by jkfloris » Tue Mar 26, 2019 4:28 am

A few things I noticed:
- PlayOnLinux isn't supported here. Please retry with plain Wine (Or take a look at Lutris)
- Update your Wine version to the latest version
- As mentioned in the log file. Install the "winbind" package
- You need dxvk to run World of Warcraft

ECecillo
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Mar 25, 2019 5:10 pm

Re: Black screen and crash when launching World of Warcraft

Post by ECecillo » Tue Mar 26, 2019 6:02 am

jkfloris wrote:A few things I noticed:
- PlayOnLinux isn't supported here. Please retry with plain Wine (Or take a look at Lutris)
- Update your Wine version to the latest version
- As mentioned in the log file. Install the "winbind" package
- You need dxvk to run World of Warcraft

Hi so I update my wine to the 4.4 staging version, I install the winbind package and and I tried to launch Wow with Lutris but I don't want to use the battlenet laucher but another one so I don't know how to set him. Could you help me with that ?
I also tried to install dxvk but i m not sure that it's working.

ECecillo
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Mar 25, 2019 5:10 pm

Re: Black screen and crash when launching World of Warcraft

Post by ECecillo » Wed Mar 27, 2019 5:54 am

Hi,
So after some deep thought I tried to install and play on the Battlenet launcher. The game start and work just fine so, I don't understand why it's not working on the another launcher. Maybe if I configure the launcher via Lutris it would work but I have no idea of how to do it. If someone could help me with this one I could potentially play on the unofficial game.

Locked