WineHQ
Wine Forums

Board index » WineHQ » Wine Help » Linux




 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 



 
Author Message
 Post Posted: Sat May 04, 2013 2:06 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat May 04, 2013 1:45 pm
Posts: 2
After a Mint reinstall Wine is "dead in the water". Everything is there as before, even after reinstalling Wine, but nothing runs, even notepad. Clicking on program icons or programs previously installed with Wine get no response, with the exception of Picasa where the opening screen pops up for a couple seconds. Looking at my files the programs are still there so. . .

Obviously something got lost in the "backup/restore" process when I reinstalled Mint. But what? Even Notepad won't run after a fresh install? I'm guessing a simple fix but. . .

Thanx for your help


Top 
 Post Posted: Sat May 04, 2013 6:48 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm
Posts: 8360
Try a clean wineprefix.


Top 
 Post Posted: Sun May 05, 2013 1:47 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat May 04, 2013 1:45 pm
Posts: 2
OK, how?


Top 
 Post Posted: Sun May 05, 2013 7:46 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm
Posts: 8360
Delete or rename ~/.wine, then run winecfg to create a new one. If Wine's builtin programs (winecfg, notepad, etc.) run in the new wineprefix, reinstall your apps to that. If they don't, post terminal output.


Top 
Display posts from previous:  Sort by  
 
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 




Board index » WineHQ » Wine Help » Linux


Who is online

Users browsing this forum: samushighwind, spoon0042 and 15 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: