WineHQ
Wine Forums

Board index » WineHQ » Wine Help » Linux




 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 



 
Author Message
 Post Posted: Mon Feb 11, 2013 8:45 am 
Offline
Level 1
Level 1

Joined: Mon Feb 11, 2013 8:23 am
Posts: 6
Hi.
I spent the whole last night trying to get my mousebutton 8 and 9 working for items in Wc3. To use them there, i need a way to bind Numkey 7 & 8 to them.
Problem: Whatever i try to bind those numkeys onto my mouse, warcraft III under wine won't care for me pressing them at all.

I tried xvkbd, xdotools, and xautomation till now-
i got it to work in the wine-notepad correctly with all of them but it seems that the emulated input is just ignored.
My current xbindkeys:
Code:
"/usr/bin/xvkbd -true-keypad -text "\[KP_Home]""
m:0x0 + b:8

"/usr/bin/xvkbd -true-keypad -text "\[KP_Up]""
m:0x0 + b:9


Any ideas what i could do?
Emulating an virtual Desktop for wc3 didn't helped, and i can't imagine that another program to emulate the keystrokes would help :/
Sys is OpenSuse 12.2 64bit, Wine Verion is 1.5.6


Top 
 Post Posted: Mon Feb 11, 2013 12:38 pm 
Offline
Level 1
Level 1

Joined: Mon Feb 11, 2013 8:23 am
Posts: 6
Hmm, since i can't edit my post:
I just saw that this is a known but yet not confirmed bug.
Are there any workarounds (though i didn't found any till now), and is there a chance the problem gets fixed?


Top 
 Post Posted: Mon Feb 11, 2013 4:52 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm
Posts: 8314
Do you mean bug 19542? That bug report hasn't been updated in over 2 years, and no one was able to reproduce the problem.

Your Wine version is old; try the latest development release.


Top 
 Post Posted: Mon Feb 11, 2013 5:39 pm 
Offline
Level 1
Level 1

Joined: Mon Feb 11, 2013 8:23 am
Posts: 6
dimesio wrote:
Do you mean bug 19542? That bug report hasn't been updated in over 2 years, and no one was able to reproduce the problem.


Mainly about bug 20610.
I managed it to reproduce this one on two Open-Suse Comps allrdy :(
Step to Step:
Install wine on a 64 bit OpenSuse machine, install wc3 and try to emulate numpad-keystrokes to wc3 using xvkbd, xautomation, or xdotool.
As far as i can see, the guys there got it working for the normal text-
this doesn't work here either, not even for keys like "a" etc.

I found different threads were this problem appeared (were even a few more, i searched nearly the whole last night):
http://www.winehq.org/pipermail/wine-bu ... 28930.html
http://www.winehq.org/pipermail/wine-us ... 63454.html

Quote:
Your Wine version is old; try the latest development release.


Just tried 1.5.23 and a snapshot version-
same result for both.


Top 
 Post Posted: Mon Feb 11, 2013 8:27 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm
Posts: 8314
Mumbo wrote:
Mainly about bug 20610.

Add your info to the bug report. There's also a request there for a +key,+keyboard,+x11drv,+event log that no one ever provided; you could attach one.


Top 
 Post Posted: Mon Feb 11, 2013 8:40 pm 
Offline
Level 1
Level 1

Joined: Mon Feb 11, 2013 8:23 am
Posts: 6
dimesio wrote:
Mumbo wrote:
Mainly about bug 20610.

Add your info to the bug report. There's also a request there for a +key,+keyboard,+x11drv,+event log that no one ever provided; you could attach one.


With joy.
Whats the best way to create those logs?
Would
Code:
wine "Frozen Throne.exe" -opengl WINEDEBUG=+key > key.log +keyboard > key.log +x11drv > x11drv.log +event > event.log

work? Can't test it out today.


Top 
 Post Posted: Tue Feb 12, 2013 11:29 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Tue Mar 25, 2008 10:30 pm
Posts: 8314
Follow these instructions: http://wiki.winehq.org/FAQ#head-16da35b ... 16862d0f5e


Top 
 Post Posted: Tue Feb 12, 2013 2:45 pm 
Offline
Level 1
Level 1

Joined: Mon Feb 11, 2013 8:23 am
Posts: 6
Okay, posted the log.
Thanks for your support.

Is there anything else i can do except waiting?


Top 
 Post subject: Victory!
 Post Posted: Mon Feb 18, 2013 2:55 pm 
Offline
Level 1
Level 1

Joined: Mon Feb 11, 2013 8:23 am
Posts: 6
Sweet Victory, aka "setting the -windowed" parameter"!
However, is there a way to get wc3 fullscrened when startet with the "-windowed" parameter under xfce4?


Top 
Display posts from previous:  Sort by  
 
 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 




Board index » WineHQ » Wine Help » Linux


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: